Historie

Første verdenskrig England

01. september 2013 af privat1 (Slettet)

Hvad sker der i Engalnd efter første verdenskrig og under depressionen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2013 af semaj (Slettet)

Der sker naturligvis meget. Jeg ville fokusere på det begreb man i England efter første verdenskrig kaldte ”the lost generation”, hvilket dækker over det forhold at så mange unge mænd døde eller mistede besindelsen som følge af krigen (et ”granatchok”). Man følte simpelthen at man havde mistet en hel generation, hvilket var en national katastrofe der førte til at pacifismen vandt frem (Krig blev meningsløst).

Nogle (fx Henrik Jensen) snakker også om at ”Gud” døde på slagmarkerne i normandiet. Dette skal naturligvis ikke tages bogstaveligt, men skal forstås som, at man mistede troen på Gud og det gode i menneskene som følge af al den elendighed man så i forbindelse med krigen.

De psykiske lidelser blandt hjemvendte soldater gav desuden psykoanalysen (Freud) vind i sejlene, da de syntes at kunne forklare hvorfor de hjemvendte soldaterne havde det dårligt. Det var tale om et slags gennembrud for behandlingspsykologien. Hvor mennesket før havde en sjæl (Gudsgivet) havde de nu en psyke – og den skulle dyrkes (pointen er ikke min, men  Henrik Jensens).    

Læs evt.  mere i Henrik Jensens bog ”ofrets århundrede” men husk at være kritisk overfor nogle af hans meget normative pointer. Han er ikke helt ukontroversiel.


Skriv et svar til: Første verdenskrig England

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.