Matematik

Reducering

02. september 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

Kan i hjælpe med at recducerer dette:

over brøkstreg: (x^2 + 2xy + y^2)(x^2 - 2xy + y^2) under brøkstreg: (x^2 - y^2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af mathon

 brug kvadratsætningerne

              1)        a2 ± 2ab + b2 = (a ± b)2

              2)        a2 - b2 = (a+b)(a-b)


Svar #2
02. september 2013 af Zall

Men hvordan bruger jeg kvadratsætningen: 2 på (x^2 - y^2)^2 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2013 af mathon

#2
            ((x2 - y2))2  =  ((x+y)(x-y))2  =  (x+y)2 • (x-y)2              jvf.  (a•b)n  =  an•bn


Svar #4
03. september 2013 af Zall

Tak, det hjalp !! :D

 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.