Matematik

matematiiik

03. september 2013 af sislio (Slettet)

Hej er der en der kan hjælpe med følgende spg som er vedhæftet.

 

På forhånd mange tak for hjælpen:D

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort for at besvare opgaven?

I øvrigt hedder det matematik, men prøv næste gang at finde på en mere beskrivende overskrift til spørgsmålet. Det er vel klart, at spørgsmål i matematikforumet drejer sig om matematik.


Svar #2
03. september 2013 af sislio (Slettet)

ja, har ikke forstået den så jeg har ikke rigtigt gjordt noget;/


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er oplyst, at vektorerne har samme 2.-koordinat, så de to vektorer har formen

a = [a1 , c]  og b = [b1 , c] .

Det er oplyst, at de to vektorer har samme længde, dvs.

|a| = |b| .

Indsæt vektorernes koordinater og nå frem til en relation mellem a1 og b1 , og se så på, hvilke(t) af udsagnene P, Q, R, S der kan være sande.

 


Svar #4
03. september 2013 af sislio (Slettet)

hvordan kan jeg det når der ikke er givet et tal på hvad koordinaterne er 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo benytte de bogstaver og betegnelser, jeg har foreslået i #3.

Hvis der gælder

|a| = |b|

gælder der også

|a|2 = |b|2

hvilket gør det lidt lettere at regne med.


Svar #6
03. september 2013 af sislio (Slettet)

Er de så ikke parallelle?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan nåede du frem til det resultat?


Svar #8
03. september 2013 af sislio (Slettet)

Undskyld men jeg forstår ikke hvad jeg skal indsætte ved lal^2 istedet for a og b's plads


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med betegnelsen a = [a1 , c] , fås

|a|2 = a12 + c2.

Prøv nu at beregne |b|2 og sæt det hele ind i ligningen

|a|2 = |b|2

 


Svar #10
03. september 2013 af sislio (Slettet)

Så må IbI^2 være IbI^2=b1^2+c^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt. Læs nu #9 færdig.


Svar #12
03. september 2013 af sislio (Slettet)

a1^2+c^2=b1^2+c^2


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. Reducer og nå frem til relationer, der skal gælde for vektorernes førstekoordinater.


Skriv et svar til: matematiiik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.