Matematik

x^2 + y^2-2x-99=0

03. september 2013 af blobbi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med at omskrive denne ligning? så jeg kan finde cirkelens centrum og radius? 

(x-a)2+(y-b)2=r2


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af peter lind

x2 - 2x+1 +y2 = 100


Svar #2
03. september 2013 af blobbi (Slettet)

Nej, resultatet skal være (x-a)2+(y-b)2=r2

F.eks: (x-3) + (y-6)2= 36


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af peter lind

Det er et skridt på vejen Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på de 3 første led i formlen i #1


Svar #4
03. september 2013 af blobbi (Slettet)

(x-1)2 + y2= 100 og hvad så??

er det så: 

(x-1)2 + (y+0)2 = 100  ??? 

centrum = 1,0

Radius = 10 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af peter lind

netop


Svar #6
03. september 2013 af blobbi (Slettet)

Tak for hjælpen :-)))


Skriv et svar til: x^2 + y^2-2x-99=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.