Matematik

funktionsundersøgelse

05. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej igen

Jeg ved godt jeg lige har spugt men her kommer lige en opgave til:
 

På en vis mark er sammenhængen mellem gødning og vårbyg udtrykt således:

U(t)= 10(1-e-0.5*t)+ 20  hvor t er gødningsmængden pr. ton.

 

a) bestem det asymptotiske merudbytte pr. ha. dvs limt for t gående mod uendelig.

Jeg ved at udbyttet må være givet ved at U(t)-U(0). Og ifl. Mitsc.model er maks når u(0)=c.

Jeg har fået U(0) til 20 og aflæser således også c til at være 20. Dvs U(0)=C når t= 0 - men det kan jo ikke passe?

 

b) Der benyttes gødning til 5000kr.pr.ha og udbyttet pr. ha = 4000 kr. Hvad er det optimale gødnings niveau. 

Jeg vil mene det svarer til Fmaks - men hvordan finder jeg dette? Kan man integrere?

 

c) prisen stiger fra 5000 kr til 5500 kr mens fortjenesten fortsat er 4000 kr. 

Undersøg hvad det gør ved det optimale gødningsniveau samt hvilken effekt det har på fortjenesten. 

Er der en parameter jeg her kan rykke på?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af kieslich (Slettet)

a) Bestem

så er merudbyttet = Umax - U(0)

Der er noget galt med oplysningerne til b) og c) : Man bruger ikke mere til gødning end man kan tjene på marken


Svar #2
05. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg undersøger lige mht b og c 

Mht. a - ja det fremgår af min bog, men hvordan gør jeg dette?


Skriv et svar til: funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.