Matematik

mængde

05. september 2013 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

kan nogle tegne et venn-diagram ? eller om i kan forklare det med ord som tidligere tråde

1)     A∪B=B∪A

2)     A∪A=A

3)     A∩A=A

4)     A∩Ø= Ø

5)     A∪Ø=A


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

A∪B består af alle de elementer der er i A eller i B.

A∩B består af alle de elementer der både er i A og i B.

Benyt disse definitioner til at indse sandheden af de listede udsagn.

Man efterviser, at to mængder A og B er identiske, ved at vise, at hvis et element x er i A, så er det også i B, og hvis et element x er i B, så er det også i A. Med andre ord

A = B ⇔ [ A⊆B ∧ B⊆A ]

Her kan du se en oversigt over Venn diagrammer http://en.wikipedia.org/wiki/Venn_diagram


Skriv et svar til: mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.