Matematik

Vektorregning

05. september 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Så jeg har følgende opgave: 

  2(B? ⋅3C? )

Jeg har fået af vide at B=(-3,0,1) og C=(-1,-1,2)

Først gangede jeg først alle 3 i parantesen med 2. Derefter gangede jeg B og C med 3 og fandt prikproduktet imellem dem som gav 180, men det er ikke rigtigt.

Så tænkte jeg: Efter jeg har ophævet parantesen er det måske kun C jeg skal gange med 3 tallet, da det står på den måde det gør og fandt så prikproduktet imellem B og C og fik 60, men det er heller ikke det rigtige resultat.

Jeg kan ikke se hvordan jeg ellers kan løse den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal beregne 2B • 3C , gøres det enkelt ved

2B • 3C = 2·3 · (BC) = 6 · (BC)

Udregn nu BC og gang resultatet med 6.

Man får noget at vide, ikke af vide.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.