Matematik

Skal lige igang..

05. september 2013 af nissan200sx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

1,02^x=7

Hvordan er det nu lige jeg får det x ned?

Mvh

Ronni


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tag log() på hver side og isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af mathon

På videregående niveau
har man hørt om
                                log(an) = ..........


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# log(1,02^x)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Benyt regneregler for logaritmer.


Svar #5
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Kan ikke få den til at passe med min lommeregner... Er du sød at lave den færdig for mig, så jeg kan se det? og bruge det på mine andre stykker.

Tak

Mvh

Ronni


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af LeonhardEuler

Benyt


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af mathon

                                log(an) = n•log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af 123434 (Slettet)

5#

1,02^x=7

log(1,02)^x=log(7)

x=log(7)/log(1,02)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af LeonhardEuler

#8

I trin har du har du lavet noget forkert.

log(1,02)•x=log(7)

Mon ikke der er på tale om en tastefejl.


Svar #10
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Nogen der har et rigtigt svar?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

x er korrekt isoleret i #8. Du kan vel selv regne talværdien ud.

x = log(7) / log(1,02)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2013 af LeonhardEuler

Tast ind på lommeregneren og udregn!

Sværere er det ikke. :)


Svar #13
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Jeaps, nu passer det.

Mine efterregninger på om det jeg lavede passsede ikke, fordi jeg indtastede det forkert på min lommeregner....

Super flot! :-(

når jeg indtaster skal jeg angive det er 10 tal logaritmen... gjorde jeg ikke.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Man kan sågar taste det ind i søgefeltet på google og få det korrekte resultat.


Svar #15
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

0,75^x = 200

Ender ud med
 

x = log(200) / log (0,75)

Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er ikke af betydning, hvilken logaritmefunktion, der benyttes, når blot der benyttes samme logaritmefunktion til begge tal. Alle logaritmefunktionerne er jo proportionale.

x = log(7) / log(1,02) = ln(7) / ln(1,02)


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja.


Svar #18
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Tak for hjælpen!

Det kører lige nu.


Svar #19
05. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

1,4 * 0,9^x = 0,5^x

Er der en som vil tage den hele vejen igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. september 2013 af LeonhardEuler

Benyt

og

______

Forsæt herefter og benyt de ovenstående regler


Skriv et svar til: Skal lige igang..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.