Fysik

Fysik - Mekanik

06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bil, som har massen 1275kg, er i stand til at accelerere fra 80km/t til 120km/t på 8.7 s

a) Bestem det arbejde, motoren dermed udfører

b) Hvor stor er den gennemsntilige effekt, motoren yder?

Hvordan skal jeg bære mig ad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn først accelerationen a og den vejlængde s, hvorover der accelereres i den angivne tid. Beregn derefter arbejdet som W = m·a·s .

b) Effekten er det ydede arbejde divideret med tiden t.


Svar #2
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

Hvordan finde strækningen?
Kan det passe at accelerationen er 40km/8.7? som er lig ca 4.5977 km/s^2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej du blander enheder sammen uden at omregne. Start med at omregne hastighederne til m/s .


Svar #4
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

40km/t = 11.11m/s

11m/s/8.6s = 1.277 m/s^2 = acceleration

Bedre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2013 af peter lind

Brug s = ½*a*t2 +v0*t


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er lidt bedre. Tiden var opgivet til 8,7s i #0. Bestem nu vejlængden.


Svar #7
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

Ja en lille fejl..

80km/t -> 22.22m/s

s=(1/2 * 1.277 * 8.7^2) + (22 * 8.6)

241.64m og hvis man sætter den ind i den formel du angav bliver kraft ca lig 4, hvilket ikke kan passe.


Svar #8
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

4*10^5... fejl igen

Okay mon ikke det kan passe.


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bliver ved med at lave tiden om til 8,6s .

Kraften er en størrelse med enhed.

a = 1,277m/s2 , m = 1275kg , s = 241,67m .

Beregn nu arbejdet W = m·a·s og derefter effekten P = W/t .


Svar #10
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

Det er en fejl igen igen.. men jeg har skrevet 8.7 hvor jeg regner.

Facit er 38kJ, men udregningen munder i 393423.0 J / 39.34kJ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, W = 393,5kJ .


Svar #12
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

http://psi.nbi.dk/@BrushUp/wiki/velkommen/files/brush_selvtest.pdf

Se link. Facit står til 38kJ

Opgave: Side 2, opgave 5

Facit: Side 3 nr. 8


Svar #13
06. september 2013 af kvælestoffet (Slettet)

Skit pyt =)! Tak for hjælp

Lige et andet spørgsmål!

En trillevogn trækkes 10m over en glat plan flade på 50N, som danner en vinkel på 35grader

A=50N*10m*cos(35)=409.58J

Find sluthastigheden:

Der bruges: 

S_0=S+(v^2/2a)

og for at finde a bruges vi F=m*a... 50N=34.5kg*a....a=1.4492

masse som som 34.5kg i hvile før kraftpåvirkningen.

Jeg sætter nu a in i ligningen så jeg får:

0=10+(v^2/2*1.4492)

Sluthastigheden bliver                 -5.477225575 I, 5.477225575 I

Hvad gør jeg forkert?
                       


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Facit står til 39 kJ, men det er jo klart forkert, og heller ikke konsistent med facit for effekten, som er korrekt angivet til 45 kW.


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Start en ny tråd med et nyt spm. der ikke er i forlængelse af det foregående.


Skriv et svar til: Fysik - Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.