Matematik

Brøker

07. september 2013 af naanasamer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan pluser man et helt tal ind i en brøk??

3+ 12/5

el

3- 12/5

Hvis en er sød og besvare mit spørgsmål, må de meget gerne give en forklaring + skrive mellemstykker.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af mathon

    omskriv først
                                    12/5      til blandet tal dvs til heltal + resterende brøk


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2013 af Hans344444 (Slettet)

Du omskriver 12/5 til et tal ved at dividere 12 med 5 - det giver 2,4. så siger du 3+2,4 = 5,4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af mathon

eller skrevet
                            3+ 12/5  =  3 + 10/+  2/5  =  3 + 2 + 2/5  =  5 + 2/5   =   52/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2013 af mathon

    3  - 12/5  =  3  -  (10/5 + 2/5)  = 3 - (2 + 2/5)  =  3 - 2 - 2/5  = 1 - 2/5  =  5/- 2/5 = 3/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2013 af kieslich (Slettet)

Jeg synes det er nemmere at lave heltallet om til en brøk:

3 - 12/5 = 3*5/5 - 12/5 = 15/5 - 12/5 = (15 - 12)/5 (fællesbrøk) = 3/5


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2013 af 123434 (Slettet)

3=15/5

15/5+12/5=27/5=5 2/5


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.