Matematik

Lidt hjælp

08. september 2013 af Maiizen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion
f(x) = ax+b;
print(`output redirected...`); # input placeholder
                         f(x) = ax + b
hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). det oplyses, at f(3,9)=19 og f(8,7)=76

a) Bestem en forskrift for f.

Ved ikke helt hvordan det skal gøres, håber at der er nogle venlige sjæle der vil hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Du indsætter de givne punkter i linjens ligning. For den første giver det 19=a*3,9+b

Dette giver 2 ligninger med de 2 ubekendte, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har yto punkter og skal finde forskriften for en linje

y = ax + b

Brug, at a = (y2-y1) / (x2-x1)

Og indsæt det fundne a samt det ene punkts x og y iligningen og find b

;-)


Skriv et svar til: Lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.