Matematik

Diskriminant i 2.gradsligning

08. september 2013 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange etager kan man bygge for 756 mill. Kr.?
756=450+0,5x*(x+1)

756=450+0,5x*(x+1) 
? Ligningen løses for x vha. CAS-værktøjet WordMat.
x=-25,24369 ∨ x=24,24369

Jeg vil gerne have diskriminanten med, så 0,5^2-4*0,5*450 = -899,75
d<0 = ingen løsninger

Det giver jo ingen mening. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af PeterValberg

c er ikke lig med 450 :-)

756 = 450 + 0,5x(x+1)
756 = 450 + 0,5x2 + 0,5x
0,5x2 +0,5x - 306 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. september 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Tusiden tak!


Skriv et svar til: Diskriminant i 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.