Kemi

plzz hjælp kemi A

09. september 2013 af MariaJJJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Afstem følgende reaktion NH3 + O2 ® N2 + H2O

NH3 + O2 ® N2 + H2O

Hvor mange gram N2 udvikler 85 g NH3?

Hvor stor en mængde O2 kræves der til reaktionen? Mængden angives i L ved 20 °C, 1 atm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

M(NH3) = sum({1,3}*{14.007,1.008}) g/mol = 17.031 g/mol
M(N2) = 2•(14.007 g/mol) = 28.014 g/mol

                                          4 NH3    +   3 O2     --->    2 N2   +   6 H2O

reaktionsmasseforhold    


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

                                             4 NH3    +   3 O2     --->    2 N2   +   6 H2O
reaktionsmasseforhold          68,124                            56,028
                                                  1                                0,822441


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af mathon

eller skrevet

                                             4 NH3    +   3 O2     --->    2 N2   +   6 H2O
reaktionsforhold                  68,124 g                            2 mol
                                                1 g                              0,029358 mol


Skriv et svar til: plzz hjælp kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.