Matematik

Amortationslån

09. september 2013 af danielandersen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et par køber et bord, prisen i alt er 29107 kr. ved købet betaler de 20% i udbetaling. Restbeløbet skulle betales med 18 lige store månedlige ydelser. Renten var på 1 % år måned.

a. gør rede for den månedlige ydelse var på 1420 kr?

her kommer mit spørgsmål og problem. Jeg får ydelsen til  1293,64  kr. Jeg tager først de 20% af 29107*08=23285.6 dividere med 18 for måneder=  1293.64 ?

hvad gør jeg forkert? jeg får ikke 1420 kr?

håber på lidt hjælp

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke benyttet, at der er tale om et amortisationslån (annuitetslån), hvor der også betales renter som en del af den månedlige ydelse.

Se evt. http://www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm

Den korrekte formel er

y = G·r / [ 1 - (1+r)-n ]


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af mathon

                                    G•r
                         y =  -----------
                                (1+r)n - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af mathon

som selvfølgelig skal være

             

                                    G•r          23.285,60 • 0,01
                         y =  -----------  =  ---------------------- =
                                1 - (1+r)-n         1 -  1,01-18 


Svar #4
09. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

problemet bliver så at sætte det ind i lommeregneren?  har skrevet (23285*1,01)/(1+1,01)opløftet i (1/18)

men jeg får det til 22623.7 kr.

skal siges at jeg bruger ti 83 plus.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2013 af mathon

det skal være
                                        29107*0.80*0.01)/(1-1.01^-18)


Svar #6
09. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

mange tak:) fik det til 1420 kr.

Har også et andet spørgsmål.

Jeg indbetaler 18000 kr den 1 januar 2006, 10000 kr den 1 april 2007 samt 12000 kr den 1 juli 2009. renten er på 1 pr kvartal.


Så er spørgsmålet at jeg skal vise at saldoen er 43627,39 efter indbetaling 1 juli 2009.

hvilken formel skal jeg så bruge?  kan ikke se nogen formel for det? er det 40000(1-01)opløftet i 12 for kvartaler?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af mathon

Før de indsatte beløb frem
efter
                    Kn = Ko•(1+r)n
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt renteformlen på hvert af indskuddene, med forskellige antal terminer. Kun de to første indskud når at trække renter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2013 af mathon

                    18.000•1,0114  +   10.000•1,019  +   12.000


Svar #10
09. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

takker for formlen:) meget stor hjælp når man ved hvordan man taster det ind, men er stadigvæk meget usikker i matematik.

har et 3eje spørgsmål:

Jeg skylder 214238,25 den 1 juni 2010.

renten er 0,15% på måned. Banken vil først tillade at jeg  tilbagebetaler lånet den 1 januar 2012.

Gør rede for at lånet vil være vokset til 220097,03 kr den 1 december 2011(efter 18 måneder)

har skrevet 214238,25*1+0.015 i 18 terminer. Men jeg får det til 280082,37?

er det ikke formlen ko*(1+r)n?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, det er netop renteformlen, der skal benyttes. Du mangler en parentes og en potensopløftning i det, du har skrevet:

K18 = 214238,25 · (1 + 0,0015)18

Du har regnet med 1,5% i stedet for de angivne 0,15%.


Svar #12
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Kan du sige mig hvordan man finder ydelsen , hvis man har renten,startbeløbet og perioden

altså ko er 220097,03

r er 0,30 %

N er 12 år

hvordan finder man den månelige ydelse?

er det ikke formlen: Ao*r/1-(1+r) opløfter i n

220097,03*0.0015/1-(1+0,0015)opløftet i 144 måneder =329.64 k i ydelse pr måned? er det korrekt?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Benyt udtrykket i #1:

y = G·r / [ 1 - (1+r)-n ]

Du skriver at r = 0,30% , men du indsætter 0,0015 i udtrykket. Brug konsistente tal i overensstemmelse med opgavens oplysninger.

Men du kan vel hurtigt regne ud, at man med 329,64 kr. pr måned i 144 måneder ikke kommer bare i nærheden af at have tilbagebetalt hele beløbet.


Svar #14
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Sorry, renten er 0.15 %.

Altså Y=220097,03*0.0015/(1-1,0015) opløftet i -144 måneder

329.33? noget er galt her?


Svar #15
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

.nu får jeg det til 1700,6 kr? er det korrekt?

Y=220097.03*0.0015((1-1,0015 opløftet i -144)

giver 1700.6 kr? korrekt?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er umuligt at se, hvad du taster ind. Beregningen er

y = 220097,03 · 0,0015 / (1 - 1,0015-144)

#15 -- Ja, det ser korrekt ud.

Du sjusker med parenteser i det, du skriver op her.


Svar #17
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

hvordan skriver du -144 i potens på tastaturet?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Benyt redigeringsfaciliteterne i tekstboksen. Marker den relevante tekst, og benyt knappen x2 til at lave indeks, og knappen x2 til at lave eksponent. Knappen Ω giver mulighed for indsættelse af græske bogstaver og andre matematiske symboler.


Svar #19
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

tak

ydelse af et lån 111aaaa


Svar #20
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Rt=Ao*(1-t/n) det bruges til at beregne restgælden på et serielån.

Rt er restgælden efter endt termin

Ao er start gælden

t er termin

og n er ydelser?

har brug for lidt hjælp her?

er det den rigtige formel?

tak


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.