Matematik

Reducering.

10. september 2013 af HardKaare06 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har ikke rigtig forstået, hvordan man reducerer rødder.
Vi har fået en aflevering for, og jeg har derfor brug for lidt hjælp:

Desuden ville det være super med en forklaring på, hvorfor man gør som man gør, så jeg måske har mulighed for at lave resten uden hjælp. :-)

Reducer følgende udtryk:

A) (45x2)/(15ry/13)

B) √((9a2)/(16a2 b2))

C) ?9a* 3a3/a- 4/a-4 + √(a+3)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Benyt, at 

√(a2) = |a|

Benyt potensregneregler.


Svar #2
10. september 2013 af HardKaare06 (Slettet)

#1
 

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Benyt, at 

√(a2) = |a|

Benyt potensregneregler.

Er stadig ikke sikker på hvordan det skal løses..

Hvad med √(a+32) er det så, |a| + 3?

Og hvad vil |a| sige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

√((9a2)/(16a2 b2))

3a/(4a+b)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der står √(a+3)2 , hvilket sikkert skal forstås som √[(a+3)2] = |a+3| .


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Der er ikke noget "+" i opgaven.

√((9a2)/(16a2 b2)) = √[ (3a)2/(4ab)2 ] = √[ (3a/(4ab))2 ] = √[ (3/(4b))2 ] = 3/(4|b|) , a ≠ 0 .


Skriv et svar til: Reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.