Matematik

andengradsligning

11. september 2013 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sp.
nogen som ville se og jeg har løst denne andengradsligning rigtigt?


b= x^2-1

b-x^2+1*= 0
0^2-4*1*7=0

d= 0^2-28=0

d= -28 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo ikke løst ligningen, men du har heller ikke beregnet diskriminanten d korrekt. Hvor forsvandt konstanten b hen?

2.-gradsligningen er

x2 -1-b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

Det er rigtigt min fejl 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

b og c er da ikke som angivet der. Man har

a = 1, b = 0 , c = -1-b ,

så d = 4(1+b) .

Men måske opgaven ikke er skrevet korrekt op? I #0 optræder der lige pludselig en faktor 7; hvor kommer den fra?


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.