Matematik

Reducering

11. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

x/x,  x≠0 = 1

Det er korrekt. Men gælder det ikke kun reele tal? Og hvordan skriver man det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det gælder for ethvert tallegeme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af mette48 (Slettet)

x/x = 1            du behøver ikke blande x≠0 ind i løsningen


Svar #3
11. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

#2

Bemærk at det står før løsningen...

Næveren i en brøk må ikke være 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af mette48 (Slettet)

 x/x,  x≠0 = 1

det virker noget rodet. Faktisk står der 0 = 1 til sidst, jeg tror ikke det er det du mener.

Jeg har betragtet det som en reduktion, hvor udtrykket kan reduceres til 1. x er altså helt ude af billedet, hvorfor så nævne det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke tale om en reduktion. Spørgeren spørger, meget kluntet, om dette, at x/x = 1 (når x ≠ 0) kun gælder for de reelle tal, og det har jeg så svaret på i #1.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.