Matematik
help needed
29. oktober 2005 af
hallepigen (Slettet)
Hej allesammen,
det ville være en stor hjælp hvis i kunne hjælpe ned disse to opgaver da jeg ikke rigtig kan få det til at passe
Opgave 3.020:
I en trekant ABC er M midpunkt af siden AC. Det oplyses, at |AB|=|AM|=3 og |BM|=4
Beregn vinklerne A, B og C i trekant ABC samt længden af siden BC.
Opgave 5.007:
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x^2.
Bestem en ligning for tangenten t til frafen for f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tangent til grafen f, der står vinkelret på t.
Håber virkelig i kan hjælpe så hurtigt som muligt!
det ville være en stor hjælp hvis i kunne hjælpe ned disse to opgaver da jeg ikke rigtig kan få det til at passe
Opgave 3.020:
I en trekant ABC er M midpunkt af siden AC. Det oplyses, at |AB|=|AM|=3 og |BM|=4
Beregn vinklerne A, B og C i trekant ABC samt længden af siden BC.
Opgave 5.007:
En funktion f er bestemt ved
f(x)= x^2.
Bestem en ligning for tangenten t til frafen for f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tangent til grafen f, der står vinkelret på t.
Håber virkelig i kan hjælpe så hurtigt som muligt!
Svar #1
29. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Start med at finde |MC|, derefter |AC|. Så kan du finde |BC| med Pythagoras, og vinklerne med lidt trigonometri.
I den næste starter du med at differentiere f(x) og finde f'(2). Dette er hældningen i punktet (2,f(2)), så burde du kende nok til at opstille en ligning for tangenten gennem punktet.
Du kan derefter finde hældningstallet for den vinkelrette tangent (a*c=-1), og, kalder vi den nye tangenthældning for c, kan du finde det nødvendige x-koordinat ved at løse f'(x)=c.
I den næste starter du med at differentiere f(x) og finde f'(2). Dette er hældningen i punktet (2,f(2)), så burde du kende nok til at opstille en ligning for tangenten gennem punktet.
Du kan derefter finde hældningstallet for den vinkelrette tangent (a*c=-1), og, kalder vi den nye tangenthældning for c, kan du finde det nødvendige x-koordinat ved at løse f'(x)=c.
Skriv et svar til: help needed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
