Fransk

Okay oversættelse?

14. september 2013 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der en der er super god til fransk som vil læse min lille aflevering igennem? Bare lige se om den er okay, og der ikke er for mange fejl i den. 

Tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af french doctor

Hej

Fint arbejde. Der er også noget at arbejde videre med - se nedenfor - især skal du lige læse op på delingsartikel til teksten om grøntsager og frugter.

Bonne continuation.

Sincèrement.

Thomas

Heureusement Nadia a un frère courageux qui s’appelle [nutid] Bachir. Il prétend [nutid] être un musicien aveugle qui va faire un peu d’argent. Il chantait [datid - prøv at bibeholde samme tid] une petite chanson pour que ["Pour que" er et af de udtryk, som udløser subjonctif] Nadia doit l’entendre. Le petite voix [Hvad køn er "stemme"?] de Nadia lui répond. Elle est fermée dans une grande tiroir-caisse. Il y a des fruits et des légumes dans la boutique du marchand. Vous pouvez [Skriv hellere: man kan] y acheter des tomates et de la [Brug korrekt delingsartikel] bananes vertes mais ne [Slet] pas de poisson.

Natasha aller [Dette er at-form af verbet - og betyder altså "at gå" - husk at bøje efter den person, der agerer] au le [Dobbeltkonfekt, da à+le = au] magasin. Elle doit [Brug futur proche] avoir trois amis en visite. Elle va dans la boutique.

Natasha : Bonjour Madame.

Le marchand : Bonjour Madame. Je peux vous aider ?

Natasha : J’ai besoin de quelques légumes. Vous avez la citrouille, les champignons, la salade, l’aubergines et d’ail ? [Du bruger bestemt artikel, hvor fx les champignons = chamignonerne. I stedet skal du bruge delingsartikel = ubestemt mængde = nogle champignoner]

Le marchand : Oui, là-bas ! (elle pointant [Bøj verbet korrekt] dans la direction des légumes)

Natasha : Merci. Et les fruits ? La pomme [Igen: La pomme = æblet. Brug delingsartikel ], l’orange, les papayes, les ramboutans et les maracujas ?

Le marchand : Outre les légumes [??? Omformulér - man kan ikke sige det sådan].

Natasha : Vous avez une noix de coco ?

Le marchand : Oui, il est pour [???Betyder "for" eller "til"] le fruits et les légumes.

Natasha : Merci.

(Elle trouve les fruits, les légumes et une noix de coco). [Her er det helt korrekt at du bruger bestemt artikel - da det jo nu er nogle bestemte frugter og grøntsager, hun finder, nemlig dem hun har spurgt efter]

Le marchand : Un euro cinquante. [Fortæl mig lige, hvor den grønthandler ligger - for det er da godt nok billigt at handle der!]

Natasha : Voilà. Un euro cinquante, Madame.

Le marchand : Merci. Bonne journée.

Natasha : Merci. Vous aussi.

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
15. september 2013 af xoxo123 (Slettet)

Tak for hjælpen!!! ;-) 


Skriv et svar til: Okay oversættelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.