Fysik

En 40 w-pære

29. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)
a) Beregn en 40 W-pæres forbrug af elektrisk energi på 2 timer.
b)hvad koster det at have pæren tændt i to timer?
c) En familie har pæren tændt to timer om dagen 200 dage om året, hvad koster det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2005 af iB (Slettet)

a) Kan vi blive enige om, at man regner fobrug i kwh [kilo-watt-timer]?

b)Hvad koster en kwh?

c)"hvis et æble koster 2kr, hvad koster så 3 æbler?"

Svar #2
29. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

Det kan vi sikkert, jeg har skrevet opgavet som den er, og jeg fatter det ikke.. så hvis du siger det;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2005 af iB (Slettet)

ok, hvad så hvis jeg fortæller dig at forbrug = effekt * tid [kwh = kw * h], hvor "h" er hour = time. -Hjælper det dig?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#3

Må jeg tilføje at tiden skal være i sekunder(Joules lov)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2005 af iB (Slettet)

#4
Nej, tiden skal ikke være sekunder, men i timer, når man prøver at finde antal kilowattTIMER ;)

(du tænker på [W = J / s])

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#5

Hehe.... jeg overså vist nok Timerne;)

Beklager!

Svar #7
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

Hmm..

Er det så bare 40*2?

eller det er det vel ikke for jeg skal vel lave W om til kw?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

ja du skal lave W om til KW (som jo betyder kilowatt). Og hvad betyder kilo?

Svar #9
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

1000? er det så 40000?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Kilo betyder 1000 ja...

Når en pære er på 40 watt så er den på hvormange kilowatt? Og nej det er ikke 40.000

Svar #11
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

4000?

Svar #12
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

eller 0,04?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Nej... prøv at stille det om som en ligning:

40 w = x kw

40 w = x 1000w

40/1000 w = x w

0,04 w = x

dvs. at pæren bruger 0,04 kw

Svar #14
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

og det skal så ganges med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

ja 0,04..

for at kunne svare på spørgsmål b, i din opgave må du have oplyst et eller andet sted hvad en kwh koster.

Hvis ikke kan du finde en takst på et elselskabs hjemmeside. Bare husk at skrive i opgaven at du "forudsætter at prisen på en kwh er x kr."

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

ja det skal ganges med to. Så har du forbruget i kwh...

forbruget over 2 timer bliver altså 0,08 kwh.

Svar #17
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

Ja det kunne jeg heller ikke forstå.. Der er ikke oplyst nogen pris i opgaven. Der er et eksemper på den modsatte side hvor der er en pris, men det har ikke noget med opgaven at gøre..

Svar #18
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

Jeg tror det der skal bruges.. I så fald er det 1,90

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Så brug den pris... og skriv den er taget fra bogen, og hvilken side den kommer fra. Bare husk at skriv hvor prisen kommer fra, for ellers vil det være en fejl.

Svar #20
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)

svaret før blev det 0,08kw eller kwh?


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.