Matematik

4x+2/6=x-7

17. september 2013 af Nicholelange (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har regnet på denne opgave flere gange, og kan ikke finde det rigtige svar! Jeg ved svaret er x=22

Ligningen er: 4x+2/6=x-7


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af LeonhardEuler

Ophæv brøken, ved at multiplicerer værdien af brøkens nævner med alle led i ligning. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er vel

(4x+2) / 6 = x - 7       (Husk parentesen når der benyttes skrå brøkstreg).

Gang med 6 på hver side

4x + 2 = 6·(x-7) , dvs

Gang nu ud og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2013 af LeonhardEuler

Vær sød og huske paranteser næste gang #0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke den korrekte udlægning af ligningen. Se #2 i stedet. (Hint, man kender løsningen).


Skriv et svar til: 4x+2/6=x-7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.