Matematik

Andengradspolynomier

18. september 2013 af jna14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematikopgave som jeg ikke kan får til at gå op. Håber der er nogle der lige kan hjælpe mig. Opgaven er delt op i to dele:

Man har at gøre med funktionerne:

f(x):=x^(2)+6*x+1 
og
g(x):=x^(2)-2*x+7 

Opg a) Bestem toppunktet til grafen for f, og tegn denne graf.

- denne opgave er lavet i mit cas-program

Opg b) b) Bestem koordinatsæsttet til hvert af skærringspunkterne mellem grafen for f og 
grafen for g.

- det er denne opgave der driller... ved ikke hvad man vider skal gøre ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

…skæring kræver, at punktet ligger både på grafen for f(x) og på grafen for g(x)
dvs
                          f(xo) = yo = g(xo)

                     xo2+ 6xo + 1 = xo2 - 2xo + 7

                                   8xo = 6…


Svar #2
18. september 2013 af jna14 (Slettet)

Ja okay... men jeg er videre i tvivl om hvordan dette præcis skal give mig et skæringspunkt ?? eller har jeg overset noget 


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.