Matematik

mat 7-8 kl:)

18. september 2013 af LineAEO (Slettet) - Niveau: 7. klasse

to konkurrende firmaer udlejer kanoer til en sejltur på åen - basses bådudlejning med samlet 155 kanoer og munkeåens kanoer med 125 kanoer.

basses bådudlejning sender 15 kanoer til reperation dette år. hvor mange kanoer skal munkeåens kanoer have reperaret for at det er samme procentdel??

hjæælp!:)


Svar #1
18. september 2013 af LineAEO (Slettet)

anyonee??..


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af SuneChr

Vi har ligningen
15 / 155  =  x / 125
x er så det antal både, Munkeåen skal ha' repareret.
Gang med 125 på begge sider af lighedstegnet og løs ligningen.


Svar #3
18. september 2013 af LineAEO (Slettet)

15/155= 0,09

0,09*125 = x/125*125 (er det så bare 125*125...?)


Svar #4
18. september 2013 af LineAEO (Slettet)

15:155*125 = x:125*125

hvor ':' så er division.. 

forstår ikke helt hvordan jeg akn komme frem til det rigtige resultat..:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2013 af SuneChr

# 2 fortsat

Da man ikke kan have  12,1 både, bliver resultatet,  12 både, Munkeåen skal ha' repareret.


Skriv et svar til: mat 7-8 kl:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.