Matematik

Hjælp mig, er helt lost!

19. september 2013 af Danlau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Sidder med noget matematik b og er gået i stå i disse opgaver:

Brug kvadratsætninger til at omskrive følgende:

a) (a + 6)2

b) (3-2b)2

c) (x + 2y)(x - 2y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Det du skal benytte er jo, som fremhævet, kvadratsætninger. Til den første gælder f.eks.

(x+y)^2=x^2+y^2+2xy

Så vil du jo præcist få (a+6)^2=a^2+36+12a

Du skal gøre brug af samme metodik til de sidste opgaver. Ellers er det jo bare at gange ud!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejleldningen: Brug kvadratsætningerne. Du må kende

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

(a+b)(a-b) = a2 - b2 


Svar #3
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

tusinde tak for svar, men kan forstå på det hele at jeg skal bruge 2. kvadratsætning til b og 3. kvadratsætnig til c, men kan ikke lure hvordan :(

Og de to svar jeg har fået fra jer virker som to forskellige svar. Undskyld alle spørgsmålene, men er virkelig lost. Har aldrig haft matematik før


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I 2. benyttes den 1 kvadratsætning med "a" = 3 og "b" = -2b .

I 3. benyttes den sidste kvadratsætning med "a" = x og "b" = 2x.

Svar #5
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

(3-2b)2

(3-2b)2 = 32 + 6-4 + 4

Passer det i b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, du kan ikke bare smide faktoren b væk.

(3-2b)2 = 32 +2·3·(-2b) + (-2b)2 = ...

Fortsæt nu selv.

Hvordan kan man være nået til 2. år af en HF uden nogensinde før at have haft matematik?


Svar #7
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

Hov det var en fejl. Jeg er 1.Års på HF


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det ændrer sådan set ikke på hoveddelen af min undren.


Svar #9
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

(3 - 2b)² = 3² +2·3·(-2b) + (-2b)²

(3 - 2b)2 = 92+ 6 + 16b

Giver det mening?


Svar #10
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

Jeg har kun haft matematik i folkeskolen og har ikke haft om kvadratsætninger


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Du har problemer med fortegn og med at multiplicere små, hele tal sammen.

32 = 3·3 = ...

2·3·(-2b) = -2·3·2·b = ...

(-2b)2 = (2b)2 = 2b·2b = ...


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er noget, du burde have lært i folkeskolen, så det må du hellere bruge noget tid på at repetere.


Svar #13
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

Så må svaret være:

(3 – 2b)² = 9 + 12 + 4b


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er ikke korrekt.

2·3·(-2b) = -2·3·2·b = -12b

(-2b)2 = (2b)2 = 2b·2b = 4b2


Svar #15
19. september 2013 af Danlau (Slettet)

Så:

(3 – 2b)² = 9 + -12b + 4b²


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, der skal ikke både + og - foran 12b .


Svar #17
23. september 2013 af Danlau (Slettet)

så jeg skal fjerne minus?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, anvend resultatet i #14.


Svar #19
23. september 2013 af Danlau (Slettet)

Så til regnestykket: (3-2b)2

Er svaret så ikke dette?

(3 - 2b)² = 3² +2·3·(-2b) + (-2b)²

(3 – 2b)² = 9 + 12 + 4b

Hvordan får jeg svar #14 ind.

Er du sød at sætte det rigtige stykke sammen, så kan det være det giver mening for mig når jeg skal løse de andre regnestykker?


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, det er ikke korrekt. Du ændrer fortegn og smider faktorer væk. Af svaret i #14 fremgår det, at

2·3·(-2b) = -12·b  , og

(-2b)2 = 4b2 .

Derfor er

(3 - 2b)2 = 32 + 2·3·(-2b) + (2b)2 = 9 -12b + 4b2 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.