Matematik

Hvordan beviser man dem her?

19. september 2013 af KS1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg skal kunne bevise de tre sætninger her. Er der nogen herinde der ved hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bevise

1) (t·a)^ = t·â

2) (a+b)^ = â + b^

3) (a-b)^ = â - b^ ,

hvor a og b er vektorer i planen, t er et tal, og ^ betegner tværvektoroperationen.

Vis det ved at regne i koordinater. Sæt a = [a1,a2] og b = [b1,b2], og eftervis så, at hver venstreside er lig med den tilsvarende højreside.


Svar #2
19. september 2013 af KS1234 (Slettet)

Hvad menes er der "at regne i koordinater" og "eftervis så, at hver venstreside er lig med den tilsvarende højreside". Og tak for hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der menes det, jeg har forklaret i den sidste sætning. Benyt udtrykket for tværvektoren af en vektor, når man kender vektorens koordinater. Hvis a = [a1,a2] er â = [-a2,a1]


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg har den samme opgave. Jeg skal bevise den sidste, og jeg forstår godt udregningerne, for hvis jeg laver dem hver for sig, at kan jeg at de bliver det samme. Men Jeg kan ikke finde ud af hvordan man stiller dem op så det er et bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I 3) Udregner man (a-b)^ ved at indsætte koordinater for a og b :

(a-b)^ = ([a1,a2] - [b1,b2])^ = [a1-b1 , a2-b2]^ = [-(a2-b2) , (a1-b1)] .

Dernæst beregner man â - b^ ved at indsætte koordinater for a og b:

â - b^ = [-a2,a1] - [-b2,b1] = [-a2+b2 , a1-b1] = [-(a2-b2) , (a1-b1)] .

Man ser, at de to udtryk er identiske, hvorfor man har vist, at

(a-b)^ = â - b^ 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, det giver god mening. tak :)


Skriv et svar til: Hvordan beviser man dem her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.