Matematik

Forskrift for parabel

21. september 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Kan man finde en forskrift for en parabel hvis man kun har givet 2 punkter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej. Der kræves yderlige en oplysning om parabelen. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2013 af SuneChr

# 0
Hvis man ved, at parablens forskrift er givet ved
f (x)  =  ax2 + bx                        eller
f (x)  =  ax2 + c
er det muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men det forudsætter jo mere information end det, der var udgangspunktet i #0.


Svar #4
21. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Okay tak for hjælpen, jeg må tænke videre så :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan bestemt ikke skade.


Svar #6
21. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Okay kan ikke se hvordan jeg skal regne det ud ..

Har regnet mig frem til punkterne B og C som er:

C  (14;3)

B  (8;4.00086)

Se vedhæftede fil. Det er opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er antydet, at den rette linie AB går glat over i parabelen i B. Det vil sige, at parabelens tangent i punktet B er linien gennem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2013 af SuneChr

Skulle vel ikke være fra samme opgave som  c)  i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382752   ?


Svar #9
21. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Så hvis jeg siger forskriften for BC er:
y=ax^2+bx+c
Da det er en parabel, kan jeg så finde a ved at finde forskriften for funktionen AB?:
y=ax+b
Jeg kender y,x og b .. så hvis jeg finder a, kan jeg så bruge til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej ikke helt sådan. Tangenthældningen for parabelen i punktet B skal være lig med hældningskoefficienten for linien AB.


Svar #11
21. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)


Svar #12
23. september 2013 af AlexKlug (Slettet)

Så når jeg har fundet hældningskoefficienten for linjen AB, så har jeg fundet hældningen i punkt B for tangenten som ligger der i parablen.
Hvordan kan jeg bruge det til at finde en forskrift for parablen? .. Det er lidt kringlet synes jeg, men til sidst giver det sikkert meget god mening :)


Skriv et svar til: Forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.