Matematik

differentialligning

21. september 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp, jeg ved ikke om jeg har gjort det rigtigt.

. Undersøg om funktionen f(x)=2e2x-1  er løsning til differentialligningen:

Kontrol

Venstre side:4*2e2x-1

Højre side: =2e2x-1+ 5

Jeg er i tvivl om f(x) er en løsning til differential ligning, da der er et 5 tal på højre side?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at angive differentialligningen. Så kan vi bedre afgøre, om det du har lavet, giver mening.

Det er korrekt, at man indsætter den angivne funktion i differentialligningen og undersøger, om de to sider giver identiske resultater.


Svar #2
21. september 2013 af Miebendixh (Slettet)

Ups, det er min fejl: differentialligningen er y'=y+3ex*cosx


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan umuligt være den rigtige differentialligning. Din højreside i #0 har ikke meget med den differentialligning at gøre.


Svar #4
21. september 2013 af Miebendixh (Slettet)

Undskyld undskyld, det er mig der er den forvirret her.

y'-2y=5


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så undersøg, om y' - 2y er lig med 5 . Man ser umiddelbart, at f '(x) = 2·f(x), så det er klart, at funktionen ikke er en løsning.


Svar #6
21. september 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.