Matematik

reducering

22. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

c) 
(2m+n)(2m-n)

hvordan reducere man denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af jegelskerkage33 (Slettet)

Du ganger to parenteser med hinanden ved at gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.

2m * 2m = 4m2

2m * n = 2mn

n * 2m = 2mn

n * n = n2

(2m+n)(2m-n) = 4m2 - 2mn + 2mn - n2 = 4m2 - n2

Husker det på den måde :)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.