Matematik

Matrix

22. september 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et problem med at benytte disse formler, som kan ses på [LINK]. For at bestemme LU udtryk, har jeg gjort det på en anden måde igennem lignende Gaussian Elimination. Jeg får

A = [1 0 0, 2 1 0, 3 (17/3) 1][2 1 -2, 0 0 3, 0 0 0]

Dette passer ifølge CAS-værktøj. Hvordan bruger man formlerne?

Vedhæftet fil: 1.jpg

Svar #1
22. september 2013 af DelFerro (Slettet)

Hvis fx. a11 = 2, så er k = 1.  Vi har ved (6)

2 = 0Σs=1 l1s us1 + l11u11 = (l11u11 + l11u11) + ( l10 u01 + l11u11)

Hvis fx. a12 = 1, så er k = 1, j = 2. Vi har ved (7)

1 = 0Σs=1 l1sus2 + l11 + u12 = (l11u12 + l11 + u12) + (l10u02 + l11 + u12)

osv. Kan nogen rette eller hjælpe mig med at gøre det rigtigt?


Svar #2
23. september 2013 af DelFerro (Slettet)

Problemet er løst af mig selv. Det tog tid til at rette sig selv.


Skriv et svar til: Matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.