Matematik

Kvadratsætning

23. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

Når man skal finde resultatet af (a+b)*(a-b) så skal man bruge formlen a2-b2    fx (2+b)*(2-b) = 4-b2   Men når man skal finde resultatet af (a-b)*(a+b) skal man så bruge den samme formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, der er jo blot byttet om på faktorernes rækkefølge.

(a-b)·(a+b) = (a+b)·(a-b) 


Svar #2
24. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

Hvad med når man skal finde resultatet af (x+9)-(9-x) eller (x-4)+(4+x) hvilken Formel bruger man så

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at en plusparentes kan hæves og sættes uden videre, og at en minusparentes kan hæves ved at ændre fortegn på hvert led i parentesen.


Svar #4
24. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

Så dvs. at  (x+9)-(9-x) er x-9-9+x = 2x-18  og      (x-4)+(4+x) er x-4+4+x = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4 nej

    (x+9) - (9-x) = x + 9 - 9 - (-x) = ..

    (x-4) + (4+x) = x - 4 + 4 + x = 2x er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det sidste resultat er korrekt, men du har ikke hævet plusparentesen i den første korrekt. Der skal ikke ændres fortegn, når man hæver en plusparentes. Begge to skal ende med 2x som resultat.


Svar #7
24. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

Når så dvs. at plusparenteserne ændres aldrig. Men er det her så rigtigt 4-2*(3b+1) =4-6b+2=-6b+6

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#7

     4 - 2·(3b + 1) = 4 - 6b - 2 = - 6b + 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det fremgår af svaret i #3.


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.