Matematik
Determinanten
31. oktober 2005 af
JolleCas (Slettet)
Godaften, mangler lige lidt inspiration til løsningen af denne opgave...
3 vektorer er givet. a(1,4) b(3,-5) og c(10,9).
Jeg skal vha. determinantmetoden bestemme vektorerne u og v, så der gælder:
u||a og v||b og u+v=c!
Nogle der har nogle gode ideer?
Tak
Casper
3 vektorer er givet. a(1,4) b(3,-5) og c(10,9).
Jeg skal vha. determinantmetoden bestemme vektorerne u og v, så der gælder:
u||a og v||b og u+v=c!
Nogle der har nogle gode ideer?
Tak
Casper
Svar #1
31. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Tja, determainanten af a, det(a,b), er:
det(a,b)=a2*b1-a1*b2
og â *b=0, hvis a||b
det(a,b)=a2*b1-a1*b2
og â *b=0, hvis a||b
Svar #2
31. oktober 2005 af JolleCas (Slettet)
Jamen, a skal ikke være parallel med b!
Vektor a skal være parallel med vektor u og vektor b med vektor v
/Casper
Vektor a skal være parallel med vektor u og vektor b med vektor v
/Casper
Svar #3
31. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jep, men var bare et eksempel ;)
Desuden er det(a,b) determinanten af a og b, ikke kun a
Desuden er det(a,b) determinanten af a og b, ikke kun a
Skriv et svar til: Determinanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
