Matematik

reducering

24. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

har afleveret en fil. er det rigtig, og kan den reduceres mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt.

Benyt en kvadratsætning til at faktorisere nævneren, og forkort så til sidst.

Stykket er

(2a - 2b) / (4a2 + 4b2 - 8ab)


Svar #2
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

2(2a-2b) / (2a2+4b2) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er helt galt. Bemærk, at nævneren er kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #4
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

fatter ikke en skid af det her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det fremgår klart.

Prøv at udtrykke nævneren som et kvadrat på en toleddet størrelse:

4a2 + 4b2 - 8ab = ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af PeterValberg

#4 gad vide, hvad (2a-2b)2 er lig med ????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2013 af LeonhardEuler

Husk at

(a+b)2 = (a+b)•(a+b)


Svar #8
25. september 2013 af boogieboy (Slettet)

kan den forkertes mere?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du kan se en størrelse, der er faktor i både tæller og nævner, kan denne faktor forkortes væk.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

(2a-2b)/ (2a-2b)2 =(2a-2b)/ (2a-2b)•(2a-2b) = 1•(2a-2b) = (2a-2b)

Det samme udtryk divideret

med det samme udtryk = 1...


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det korrekte svar er

(2a-2b) / (2a-2b)2 = (2a-2b) / [(2a-2b)·(2a-2b)] = 1 / (2a-2b)

Du udelader en vigtig parentes omkring hele nævneren i det andet udtryk fra venstre.


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.