Matematik

Intevaller

31. oktober 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej...
Håber der er nogle der gider at forlklarer mig følgende så dit fisser ind på lystavlen:

Intevaller kan angives på forskellig vis. Det lukkede interval fra -3 til 4 kan fx skrives på de to forskellige måder:

[-3;4] ellr {x € R | -3

A) Skriv følgende intervaller ved hjælp af den anden af de to skrivemådee:

[-2;5]
]-3;7]
]1;2[
]-4;uENDLIGT[

b) Skriv følgende intevaller ved hjælp af den første skrivemåde:

{x € R | -4
{x € R | -1
{x € R | -5
{x € R | -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Når intervallerne er lukkede skal de være støre/mindre og lig med, mens når de er åbnede skal de kun være større/mindre end.

[-2;5]
{x € R | -2

[-2;5[
{x € R | -2

]-2;5]
{x € R | -2

]-2;5[
{x € R | -2

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

{x € R | -3

X, der tilhøreer de reelle tal, er større end eller lig med -3 og er mindre end eller lig med 4.

Derfor:

[-3;4]

{x € R | -4

X, der tilhører de reelle tal, er større end -4 og er mindre end eller lig med 4.

Derfor:

]-4;4]

Husk altid ] og [ ved UENDELIGT ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:

Man kan også skrive (-uendelig, uendelig); Det behøver ikke at være ][ -- men ja, man skal huske at det et åbent interval.

Svar #4
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

PASSER FØLGENDE SÅ:

a2:
]-3;7] = {x € R | 3 > x

a3:
]1;2[ = {x € R | -1

a4)
]4;&[ = {x € R | 4

& = uendeligt


Svar #5
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

ER DER IKKE NOK NOGLE DER KAN RETTE DET?

Svar #6
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

B1:
{x € R | -4

B2:
{x € R | -1


B3:
{x € R | -5

B4:
{x € R | 2
Malfoy


Svar #7
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

SYGT, der er 72 onlline men der er stadig ingen der kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2005 af vegas (Slettet)

He he kender problemet...Der var heller ingen som kunne hjælpe mig med denne her...sur r..
vegas
Praktikant

Emne: hjælp til aflevering
Skrevet den: 02-11-2005 20:40:27
--------------------------------------------------------------------------------

kan nogen hjælpe?
Hvilke værdier kan K antage når punktet (x,y)= ( 2k:k+2, K: K+2) skal ligge i kvadratrod 45 fra origo?K tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3.

45=4^2 +K^2: K^2+4+4k
ender med andengradsligningen:
40x^2+180x+180=0, hvor resultatet blir k= -3 eller - 3:2.
Så siger facit : Kmindre end -3 eller K k større end -3:2.
Så spørger jeg hvordan kommer man frem til det resultat? Har det noget med at k tilhører de reelle tal bortset fra -3 eller -2 at gøre eller er det mon en fejl i facit?
Venlig hilsen Vegas


--------------------------------------------------------------------------------


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

B1 ]-4;4]

B2 [-1;4[

B3 ]-5;6[

B4 [2;&[

Svar #10
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

#9) Yusind tak, men kunne du ikke fortælle mig, hvordan man gør det helt præsict?

Var alle a'erne rigtige?

Malfoy

Svar #11
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

#9) Yusind tak, men kunne du ikke fortælle mig, hvordan man gør det helt præsict?

Var alle a'erne rigtige?

Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

a2:
]-3;7] = {x € R | -3

a3:
]1;2[ = {x € R | -1

a4)
]4;&[ = {x € R | 4

Sådan - så dem ikke ;)

Ser du, når der står:
]
betyder det, at tallet IKKE skal være med. Ergo må tallet være større eller mindre end, alt efter opgaven.

[
betyder derimod, at tallet SKAL være med.

Et eksempel:
]-3;7]
Her ser vi, at x skal være større end -3 og mindre end eller lig med 7. Ergo må vores anden måde at skrive interval på være
{x € R | -3

Tager vi et omvendt eksempel
{x € R | -4
ser vi, at x skal være større end -4, men mindre end eller lig med 4.
Ergo
]-4;4]

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Lige en præcisering

[3;... betyder, at 3 SKAL tages med, mens

]3;... betyder, at 3 IKKE skal være med

Svar #14
02. november 2005 af Malfoy (Slettet)

Ved du hvad, du er den sejeste jeg nogensinde har mødt!

ved du hvorfor?
FORDI JEG KAN FATTE DET, DET ER JO TOTAL SIMPELT... TUSIND TAK SKAL DU HAVE GUTTERMAND...

Malfoy
(som kan finde ud af intevaller:D)

Skriv et svar til: Intevaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.