Matematik

f(x)=IxI (numerisk) er ikke differentiabel

26. september 2013 af ninarågård (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået følgende opgave stillet:

Benyt tretrinsreglen til at vise, at funktionen f(x)=IxI (den numeriske værdi af x) ikke er differentiabel i x0=0.
Vink: del op i tilfældene h>0 og h<0.

Jeg ved ikke lige hvordan, jeg skal gribe denne an, og har derfor brug for hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2013 af peter lind

Del de op efter om h > 0 eller h < 0. Begge differenskvotienter vil ahve en grænseværd; men disse vil være forskellige. Det betyder at grænseværdien for differenskvotienten ikke eksisterer generelt


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2013 af SuneChr

Vis, at grænseværdien  Δf (h) / h  for  h → 0-
er forskellig fra
           grænseværdien  Δf (h) / h  for  h → 0+
 


Svar #3
26. september 2013 af ninarågård (Slettet)

Yes, den er jeg med på - men jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne det (og dermed bevise det) med tretrinsreglen (1. Δy, 2. Δy/h(sekanthældning) og 3. f '(x) = grænseværdien)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af peter lind

f(0+h) -f(0) = |0+h|-|0| = |h|-0 = |h|


Skriv et svar til: f(x)=IxI (numerisk) er ikke differentiabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.