Matematik

Funktion f

27. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)= ex-0,8x^2

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .

b) Bestem monotoniforholdene for f . 

Kan jeg få hjælp til disse opgaver? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt tangentligningen. Differentier funktionen og beregn f(1) og f '(1).

b) Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

1.

y = f'(x0) • (x-x0)+f(x0)     (tangentens ligning)

-Differentiere f(x) og find f(x)

- Vores x0 = 1, f(x0) = 1, f'(x0) = f'(1)= ---- skal du finde efter du have differentieret f(x) 

-Indsæt værdierne ind i tangents ligning

2.

Sæt f'(x) = 0 og find løsningerne

Når f'(x) < 0 så er f(x) aftagende

Når f'(x) > 0 så er f(x) voksende

Når f'(x) =0 så er f(x) konstant

Og det gælder for alle x ∈ [a,b]


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det hedder at differentiere på dansk, ikke differencere.

Man må vel gå ud fra, at trådstarter selv har en matematikbog til rådighed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Det lyder som differencere i det mindste :).


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Der er et tydeligt "i" også i udtalen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2013 af Stats

#0

Opgave 1 skal du finde tangentensligning til et givent punkt på funktionen f.

Det kræver at du kender f'(x), altså, den differentierede form af f.. Når du skal differentiere f, skal du se funktionen som en sammensæt funktion.

Den ydre             Den indre
h(x) = ex             g(x) = x-0,8x2

Når du skal differentiere som en sammensat funktion kender vi formlen f'(x) = h'(g(x))·g'(x)... Når du har fundet f' kan du derefter anvende tangentligningen,

Tangentligningen

y=f'(x0)·(x-x0) + f(x0) , hvor x0 er et punkt på f.

Du skulle gerne få en funktion af formen y = ax + b

I opgave 2
Monotoniforhold

Hvis du sætter f'(x)=0 og løser den fremkommende ligning, vil du få en værdi.
Jeg får x = 0,8269, Og i dette punkt, er hældningen = 0. Derefter kan du prøve f'(0,5) og f'(1)..
Du finder f'(0,5) og f'(1)

Hvis;
f'(x) < 0 ; Er funktionen aftagende

f'(x) > 0 ; Er funktionen voksende

Hvis der gælder at f'(0,5) > 0 og f'(1) > 0 (<-- eller modsat med større end tegnet), så er der tale om en vandret vendetangent, hvis det så hænder at f'(0,5) > 0 og f'(1) < 0 så er der et maksimum

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når man differentierer funktionen f(x) , får man

f '(x) = ex-0,8x^2 · (1 - 1,6x)

Løser man ligningen f '(x) = 0 , får man x = 1/1,6 = 5/8 = 0,625


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hej jeg sidder næsten med den samme type opgave, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse opgave a har prøvet og læse jeres svar, men forstår intet af det. Er ikke helt så skarp i mat.pleas hjælp mig!!


Skriv et svar til: Funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.