Matematik

Differentialregning - PLEASE !!

28. september 2013 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse følgende 2 opgaver, som jeg er lidt i tvivl om - en af jer som kan komme med en teoretisk forklaring over hvordan man løser opgaver som disse? 
 

Bestem for funktionen f(x) = x2+3 funktionstilvæksten Δy  i nedenstående tilfælde

Funktionstilvæksten af f(x) når udgangspunktet er x = 1  og x får tilvæksten 1
Funktionstilvæksten af f(x) når udgangspunktet er x = 1  og x får tilvæksten h


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Δy = f(2) - f(1)

og

Δy = f(1+h) - f(1)

og så bare sætte ind i funktionsudtrykket og regne det ud


Svar #2
28. september 2013 af iskander2990 (Slettet)

Kan du komme ind på flere detaljer? Hvor kom 2 lige pludselig fra, og hvordan skal jeg regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

2 kommer fordi:

Δy = y2 - y1 = f(x+h) - f(x)

x = 1
h = 1
x + h = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvis x starter med at være 1 og så får tilvæksten 1, så bliver den til 2.

Δy = f(2) - f(1) = 22 + 3 - (12 + 3) = regn selv

Δy = f(1+h) - f(1) = (1+h)2 + 3 - (12 + 3) = regn selv


Skriv et svar til: Differentialregning - PLEASE !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.