Matematik

HURRY!!

28. september 2013 af Helenass (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Håber virkelig I kan hjælpe med denne her, se bilag.

Det er den med angiv funktionen F

Håber virkelig I kan hjælpe!!!

Vedhæftet fil: Mat aflevering.pdf

Svar #1
28. september 2013 af Helenass (Slettet)

Undskylde, der skulle stå angiv forskriften F

Det er sidst i opgave 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig Opg 3.

Benyt oplysningerne i opgaven til at opstille den lineære sammenhæng mellem temperaturen på Fahrenheitskalaen (F) og Celsiusskalaen (C). Hældningskoefficienten og skæringen med y-aksen er angivet. Forskriften er

F = a·C + b

Konstanterne a og b er oplyst i opgaven. Indsæt værdierne i forskriften.


Svar #3
28. september 2013 af Helenass (Slettet)


Svar #4
28. september 2013 af Helenass (Slettet)

Skal jeg ikke skrive F(celsius)=1,8*celsius+32 i den første, men hvad skal jeg så skrive i den med forskrifter af den funktion, der beskriver celsius temperaturen som funktion af fahrenheit temperaturen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forskriften er korrekt. Skriv det mere kortfattet

F = 1,8·C + 32 , eller

F = (9/5)·C + 32 .

Isoler nu C udtrykt ved F


Svar #6
28. september 2013 af Helenass (Slettet)

Hvad så med F(c)=1,8*c+32 i den første?

Hvordan isolerer jeg c, så den står forrest i den anden?

Og hvorfor siger du (9/5)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Træk 32 fra på begge sider, og gang så med (5/9) på hver side.


Svar #8
28. september 2013 af Helenass (Slettet)

Hvordan før jeg det #7?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man har

F = (9/5)·C + 32 .

Træk 32 fra på hver side

(9/5)·C = F - 32

og gang med (5/9)

C = (5/9)·(F - 32)

Har du ikke prøvet selv?


Skriv et svar til: HURRY!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.