Matematik
Vektoropgave.
31. oktober 2005 af
madsing (Slettet)
I et kordinatsystem er givet 3 vektorer
a=(1,4) b=(3,-5) og c=(10,9) ((vektor kordinater)
Bestem vektorer u og v så der gælder:
u||a og v||b og c=u+v
Hvilke formeler skal der bruges?
a=(1,4) b=(3,-5) og c=(10,9) ((vektor kordinater)
Bestem vektorer u og v så der gælder:
u||a og v||b og c=u+v
Hvilke formeler skal der bruges?
Svar #1
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Kom selv med et bud først, så skal jeg nok hjælpe dig bagefter.
Svar #2
31. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Parallelliteten af vektorerne u og a hhv. v og b sikrer per definition, at der findes reelle tal, s og t således, at
u = sa, v = tb
Du skal med andre ord bestemme s og t således, at
c = sa + tb (*)
Bemærk, at (*) ganske enkelt dækker over et lineært ligningssystem i to (koordinat)ligninger med to ubekendte (s og t).
Med opskrivningen (*) siger man, at c er en linearkombination af vektorerne a og b (med skalare koefficienter, s og t).
//Epsilon
u = sa, v = tb
Du skal med andre ord bestemme s og t således, at
c = sa + tb (*)
Bemærk, at (*) ganske enkelt dækker over et lineært ligningssystem i to (koordinat)ligninger med to ubekendte (s og t).
Med opskrivningen (*) siger man, at c er en linearkombination af vektorerne a og b (med skalare koefficienter, s og t).
//Epsilon
Skriv et svar til: Vektoropgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
