Andre fag

JAVA

30. september 2013 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som har forstand på at programmere i Java, som har jeg et lille problem jeg gerne vil have hjælp til.

Jeg skal konstuere et program som finde den største eksponent af et tal.

Feks hvis tallet er 245 skal resultatet vise 35 og ikke 36 bare det som kommer nærmest.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Men 245 er jo hverken lig med 35 eller 36 . Skal det være en potens af 3? Hvis du søger at bestemme n af ligningen

a = 3n ,

hvor a er det forelagte tal, er løsningen

n = log(a) / log(3)

og man kan så afrunde n ned til et helt tal.


Svar #2
30. september 2013 af lufthansa (Slettet)

Hejsa

Ja, jeg ved godt at 35 ikke er 245. Programmet skal give mig den potens som kommer tættest på det tal som man skriver ind men xn skal være mindre end tallet.. Det kunne være 3456 og så skal xn findes ved hjælp af et java program

Kan du hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har forklaret, hvordan n beregnes i #1. Det kan du vel selv bygge ind i dit program.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Pseudokode:

N := 0

Readln( x )

while ( 3^N <= x ) do N := N + 1

N := N - 1

writeln("N = ",N,"  3^N = ",3^N )

Oversæt til Java.


Skriv et svar til: JAVA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.