Matematik

Reducér

01. oktober 2013 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :D

Jeg blev bedt om at reducér følgende:

(a+b)^2-a(a+2b)

og har fået det til nedestående resultat. Men tvivler på om det er rigtigt. er der nogen der kan rette det for mig.

(a+2b)^2  =  a^2+(2b)^2+2*a*(2b)  =   a^2+2b^2+2ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af waypoint95 (Slettet)

(a+b)^2-a(a+2b) ---> (a+b)^2-a^2-2ab ---> a^2+b^2-a^2-2ab ---> b^2-2ab ---> b(b-2a)

Så tror jeg ikke den kan reduceres mere. Håber det hjælper. 
-Note - Tjek selv lige efter for fejl i min udregning ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

#0 du har ikke regnet den oprindelige opgave, men starter dine udregninger med et helt andet udtryk

#1 du skal bruge = mellem udtrykkene ikke ---> og du mangler et led når du udregner (a+b)2

(a+b)^2         -    a(a+2b) =

a2+b2+2ab    -     (a2+2ab) =

a2+b2+2ab   -      a2- 2ab   =

b2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.