Matematik

Parabler

01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan i hjælpe med opgave C?? (Vedhæftet)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort i disse spørgsmål?

a) Prøv at beregne f(0)
b) Beregn f(9)
c) Løs ligningen f(x) = 0 , x > 0
d) Følg vejledningen i opgaven. Bereng toppunktets koordinatsæt (xT , yT) .


Svar #2
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Hvordan skal jeg kunne finde 0 og 9 på grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter den givne forskrift

f(x) = -0,065x2 + 0,8x + 3

og indsætter x = 0 og x = 9, og i c) løser man så 2.-gradsligningen

-0,065x2 + 0,8x + 3 = 0 ,

hvor man kun er interesseret i den positive løsning.


Svar #4
02. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Er dette svar på b?

Jeg beregner f(9)

 f(x) = -0,065x2 + 0,8x + 3

f(9)= -0,065 •92 + 0,8 • 9 + 3 = 4,935 meter, er bolden over jorden, når den er 9 meter fra Henning i vandret retning. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af mathon

#4

                  f(x) = y = -0,065x2 + 0,8x + 3

b)
                  f(9) = -0,065•92 + 0,8•9 + 3 = 4,935
 

                 


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.