Matematik

2.gradfunktioner

02. oktober 2013 af MaAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Der er noget jeg ikke helt forstår omkring 2.gradsligninger, hvor jeg skal finde funktionen

hvor jeg har følgende punkter (2,1) (3,5) (1,5). Og her ved jeg allerede at jeg skal bruge formlen: 

f(x)=a(x-h)^2+k

Jeg har prøvet alt, med at indsætte tal ind, og resultater bliver ved med og være forkert. Det jeg ikke forstår er, hvad skal der stå på (h,k)'s plads? 

Hjælp, er i nød for at komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af peter lind

Det er ikke andengrads ligninger, der er tale om men andengrads polynomier.

Du skal formentlig finde a, h og k

Du kan både bruge formen f(x) = ax2+bx+c og den du angiver,Det mest almindelige er at man bruger a*x2+b*x+c,

Du skal indsætte de givne punkter i funktionsudtrykket, hvilket giver 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c eller a, h og k.

Uden nærmere redegørelse for hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)=a(x-h)2+k   indsætter (2,1)

1=a(2-h)2+k

lav endnu 2 ligninger ved at indsætte (3,5) og (1,5)

Vis os dine resultater


Svar #3
02. oktober 2013 af MaAndersen (Slettet)

tak. 

jeg fik en resultat hvor jeg skulle sætte (h,k)= (2,1) ind i ligningen

og derfra får jeg en ligning:

a(3-2)^2+1=5

og jeg fik en funktion der ser sådan ud:

f(x)=4x^2-16x+17.

Kan dette også være en mulighed for at løse en 2.gradsfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af peter lind

Jeg har ikke set den oprindelige tekst; men rent umiddelbart ser du ud til at rode i det og du roder i hvert fald med betegnelser. Sætningen "løse en 2.gradsfunktion" er meningsløs

Hvis jeg og Mette har fortolket din opgave rigtig er (2,1) ikke h og k men betyder at f(2) = 1. Tilsvarende for de andre f(3)=5 og f(1) = 5


Skriv et svar til: 2.gradfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.