Matematik

Reducering

02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Jeg skal reducere følgende stykke, men kan ikke huske hvor jeg skal starte

a^3 * b^4 * a^2 * 2 * a * b * 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregneregler til at samle enslydende faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af LeonhardEuler

a• b• a• 2·4ab

Multiplicer 2 med 4.

Benyt herefter 

an • am = a(n+m)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Faktorerne med a samles til een potens, og faktorerne med b samles til een potens.


Svar #4
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Har skrevet fejl .... det er ikke b * 4, men b^-4


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ændrer ikke på fremgangsmåden.


Svar #6
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Bliver det så a^5 + 2a + b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, der kommer ikke lige pludselig + mellem faktorerne.

Stykket er tilsyneladende

a3 · b4 · a2 · 2 · a · b-4


Svar #8
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Så er det rigtigt, hvis bare jeg skriver gange i mellem dem?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej.


Svar #10
02. oktober 2013 af malene97 (Slettet)

Så har jeg ikke rigtig forstået det


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Saml enslydende faktorer

a3 · b4 · a2 · 2 · a · b-4  = 2 · a3·a2·a · b4·b-4

Brug nu potensregneregler til at reducere det lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2013 af LeonhardEuler

a• b4 • a2 • 2 • a1 • b-4

Benyt nu

a• a= an+m


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.