Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Indtegning af edgeworth boks

02. oktober 2013 af tij (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder og har problemer med at indtegne en edgeworth boks.
Der er to forbrugere med nyttefunktionerne:

Ua(x1,x2)=x1+2*x2
Ub(x1,x2)=min {x1,2*x2}

De har initialbeholdningerne:

Wa=(12,0)
Wb=(0,12)

Hvordan kan jeg så indtegne en edgeworth boks, som viser initialbeholdningen, en indifferenskurve for hver forbruger og kontraktkurven?


Svar #1
02. oktober 2013 af tij (Slettet)

Grunden til jeg er forvirret er at Ua ser ud til at være en nyttefunktion med perfekte substitutter med et forhold 2:1, og Ub ser ud til at være en nyttefunktion med perfekte komplimenter med et forhold 2:1. Jeg kan simpelthen ikke se hvordan de kan indtegnes i en edgeworth boks.


Skriv et svar til: Indtegning af edgeworth boks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.