Dansk

Perspektivering - Fovirrende!

03. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal analysere en novelle, og jeg skal gøre det nedenstående:

Litteraturhistorisk perspektivering

Novellen i sammenhæng med tiden og den litteraturhistoriske stilretning. Bryder novellen med tidens litterære stilretning – eller er novellen et tidstypisk eksempel?
I det følgende afsnit skal vi se nærmere på novellens udvikling i litteraturhistorien. Hvis man vil afgøre, om en novelle hører til den klassiske novelletype eller til den moderne novelle, skal man se på tekstens komposition, på fortælleren og på, om det er en begivenhed eller en stemning, der er i fokus.

Nogen, der kan forklare mig, hvad jeg helt præcist skal? Og gerne skære det ud i pap for mig.

Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Snapso (Slettet)

Du skal have fat i en litteraturhistoriebog og sætte dig grundigt ind i den litterære periode, som novellen er skrevet i. Derefter skal du sammenligne perioden med novellen og bestemme om novellen indeholder de karaktertræk, som er typiske for perioden. Du skal også sætte dig ind i den foregående periode, for at kunne bestemme om novellen peger tilbage til denne periode eller om den bryder med den. Det kan også være, at novellen er forud for sin tid og mere ligner noger der er blevet skrevet i en senere periode. I dette tilfælde skal du dog fokusere på om novellen hører til den klassiske eller moderne type, så fokuser på disse på emner.


Skriv et svar til: Perspektivering - Fovirrende!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.