Matematik

Beregn en stumpvinklet trekant

03. oktober 2013 af Miks9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og har lidt svært ved at komme videre med en opgave, håber der er nogen der kan hjælpe!

Jeg har formlerne til beregningen, men ved ikke hvordan jeg skal gøre med x og h.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel C. Man kender b, c og vinkel B, og det er oplyst, at vinkel C er stump. Man kan så beregne vinkel A og endelig beregne arealet af trekanten

T = (1/2)·bc·sin(A) = (1/2)·bc·sin(B+C)


Svar #2
03. oktober 2013 af Miks9 (Slettet)

Så c/sinC = b/sinB

= 258/sinC = 172/sin34 (=)

C = 258*172/sin34 (=)

C = 79357,23


Så det passer overhovedet ikke, men jeg gør jeg tydeligvis noget forkert... Men hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

sin(C) = (c/b)·sin(B) = (258/172)·sin(34º)

og endelig, da vinkel C vides at være stump,

C = 180º - sin-1((258/172)·sin(34º)) = ...


Skriv et svar til: Beregn en stumpvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.