Matematik

Problemregning

05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Opgaven lyder:

Jens og Ole havde tippet for ialt 20 kr. Jens havde betalt 12 kr. og Ole 8 kr. De fik 11 rigtige og vandt 828 kr.

Hvordan skulle gevinsten fordeles imellem dem?

Ved du hvad chancen for 13 rigtige er, hvis man tipper én række?

Jeg er fuldstændig blank i begge spørgsmål - nogen der kan hjælpe?

På forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

J betalte 12/(12+8) af prisen     O betalte 8/(12+8) af prisen

J får 12/(12+8)  og O får 8/(12+8) af gevinsten

Regn :-)

13 tegn med hver 1/3 chance for rigtigt

Chance for 13 rigtige er (1/3)13

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af PeterValberg

Fordel gevinsten efter samme forhold som deres indskud 12:8 hvilket kan forkortes til 3:2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Øhm..

1)

Jens: 497 kr.?

Ole: 331 kr.?

2)

Forstod intet :i


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

 J betalte 12/(12+8) af prisen       = 12/20  = 6/10  

O betalte 8/(12+8) af prisen         = 8/20 = 4/10

J får 6/10  og O får 4/10 af gevinsten

6/10 * 828 = 6 * 82,80 = ?

4/10 * 828 = 4 * 82,80 = ?

Prøve: Læg de to andele sammen.

---------------

13 tegn med hver 1/3 chance for rigtigt

1. tegn 1/3 chance for rigtigt

2. tegn osse 1/3 chance altså chance for begge rigtige = 1/3 * 1/3

Chance for alle 13 rigtige er !/3 * 1/3 * 1/3 ....osv.

= (1/3)13 = ? (Lommeregneren)

:-)


Svar #5
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#4

Hold da op!

1) Det giver da fuldstændig det samme... Jens: 497 kr. og Ole: 331 kr.

2) Ehm.. Det ved jeg ikke.. - er det 6,2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Nix -

! / 313 = 1 / (3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3) = 1 / 1594323

Så chancen er altså 1 ud af 1594323

:-)


Svar #7
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#6

Jeg har skam ikke fået skrevet hele opgaven op!

Jeg prøver igen:

*Ved du hvad chancen for 13 rigtige er, hvis man tipper én række? (....uden at vide noget om fodbold!)

Jeg fik ikke skrevet det sidste - min fejl.

Problemet er bare, at der skal være mellemregninger med - men hvordan?

På forhånd, tak - og undskyld.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg har egentlig forklaret og mellemregnet ovenfor - måske skulle du læse det L A N G S O M T  en gang mere.

Det store tal er det antal forskellige rækker, der kan findes på. Så hvis man kun tipper én række, er chancen for 13 rigtige altså 1 til 1594323.

Men hvis der stadig er noget, du stadig ikke forstår, så sig til.

Okay?

:-)


Svar #9
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#8

Jeg kan læse det 79578 gange - men jeg forstår det seriøst ikke!

Opgaven lyder:

Jens og Ole havde tippet for ialt 20 kr. Jens havde betalt 12 kr. og Ole 8 kr. De fik 11 rigtige og vandt 828 kr.

Hvordan skulle gevinsten fordeles imellem dem? = Jens: 497 kr. og Ole: 331 kr.

Så langt så godt!

Ved du hvad chancen for 13 rigtige er, hvis man tipper én række? (....uden at vide noget om fodbold!)

Jeg forstår INTET. Jeg har aldrig været så blank før. For søren..


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. oktober 2013 af PeterValberg

Antag at du kan udfylde hver række som du vil, hvilket vil sige:

1 - -
- x -
- - 2
1 x -
1 - 2
- x 2
1 x 2

så er der 7 muligheder for hver række.

Der er 13 rækker, hver med 7 muligheder.

Så der er 7·13 muligheder

Der er kun én rigtig række, så sandsynligheden for at du har den må være:

P(13 rigtige) = (antal gunstige)/(antal mulige) = 1/(7·13) = ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#10

= 0,011?


Svar #12
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#10

Der er noget der undrer mig. Der står i opgaven:

(....uden at vide noget om fodbold!) - er det ikke noget jeg skal tage hensyn til?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Det betyfder bare, at du udfylder din række HELT TILFÆLDIGT   :-)


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Lav en ny tråd til mig - så skal jeg forklare det, så du forstår det

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Nå - det gider du ikke

men så kommer den her:

Hvis du tipper én kamp, er der 3^1 = 3 muligheder: 1 - x - 2

Hvis du tipper 2 kampe, er der 3*3 = 3^2 = 9 muligheder:

11 - 1x - 12 - x1 - xx - x2 - 21 - 2x - 22

osv.

Hvis du tipper 13 kampe, er der 3^13 =

3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3*3 muligheder dvs. 1594323 muligheder.

Af disse 1594323 muligheder er der kun én, der er den rigtige -

Altså er chancen 1 mod 1594323 (=3^13) hvilken osse kan skrives som 1/(3^13) eller 1/1594323


Svar #16
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#15

NU ER JEG MED! Du er satme god til at forklare!!

1000000000000000000000000000 TAK!

Men hvad er den så i fx. % eller...


Svar #17
06. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvis jeg skriver:

Tekst: Mellemregning = Facit ?

Hvordan skal jeg så skrive det op?

? = Hvad svaret er i -> F.eks. Kr., Kg, % osv.


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

% er altid 100 * brøken

Skriv det op med de samme ord, som du ville bruge, hvis du skulle forklare det til en veninde

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2013 af PeterValberg

Vedr. #10

Jeg mener selvfølgelig 713 :-)

P(13 rigtige) = 1/(713)

Forudsat, at det er tilladt at udfylde alle rækkerne som angivet i #10 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
07. oktober 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#18 og #19

Jeg er så blank, at det er helt pinligt :|

Jeg prøver mig frem...


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.