Matematik

To teleselskaber

07. oktober 2013 af en29 - Niveau: C-niveau

En der hurtigt kan hjælpe mig?

Jeg er i gang med en matematik aflevring, hvor jeg skal svare på, "Hvilken betydning har dette for svarene i c) og d)?"

Ved min graf er det telenor, der ender med at blive billigst, men ved beregning, er Telmore stadig billigst..

Man trækker de i alt timer man taler om måneden, med de der er inkluderet. 

Telenor:
f(x)=0,75x+129

f(x)=0,75*1+129 ß Indsætter 5 timers tale - 4
f(x)= 129,75

f(x)=0,75*6+129 ß Indsætter 10 timers tale - 4
f(x)=133,50

f(x)=0,75*11+129 ß Indsætter 15 timers tale -4
f(x)=137,25

Telmore:
g(x)=0,79x+99

g(x)=0,79*2+99 ß Indsætter 5 timers tale - 3
g(x)=100,58

g(x)=0,79*7+99 ß Indsætter 10 timers tale - 3
g(x)=104,53

g(x)=0,79*12+99 ß Indsætter 15 timers tale - 3
g(x)=108,48

Jeg har vedhæftet opgaven. Det er den allersidste opgave 3.g

Vedhæftet fil: teleselskaber.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dine forskrifter er ikke korrekte i teksten, men de er korrekte på grafen. Man har

f(x) = 129 , for x ≤ 240 , og
f(x) = 129 + 0,75·(x - 240) = 0,75x -51 , for x > 240

og

g(x) = 99 , for x ≤ 180 , og
g(x) = 99 + 0,79·(x - 180) = 0,79x -43,2 , for x > 180

Skæringspunktet findes ved at løse ligningen

129 = 0,79x -43,2 , dvs

x = 217,97 .


Svar #2
07. oktober 2013 af en29

Er ikke helt med?

Så det vil sige, at? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forsøgte at forklare, hvorfor din løsning til d) i det vedlagte gik helt i skoven.

I nogle af dine forklaringer betegner x antal timer efter 4 timer, eller efter 3 timer, og når du ikke gør dig det klart i d), går din løsning i fisk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Husk, at x er minutter og find så det korrekte skæringspunkt mellem

y = 129

og

y = 0,79x - 43,2

:-)


Svar #5
07. oktober 2013 af en29

Det er fordi det ikke er den graf jeg har vedhæftet i opgaven, der er opgave 3.b

Den graf jeg vedhæftede er opgave 3.e

Vedhæftet graf for 3.b

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvad er problemet?


Svar #7
07. oktober 2013 af en29

Ikke noget længere. Har fået løst mit problem. :-)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #9
07. oktober 2013 af en29

Ja, men det jeg skulle finde ud af, har overhovedet ikke noget med den graf at gøre. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Okay

:-)


Skriv et svar til: To teleselskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.