Matematik

koefficienterne

07. oktober 2013 af mikk5001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Med udgangspunkt i den generelle forskrift for en lineær funktion f(x) = ax + b skal du:
 

          a.    Forklare hvilken sammenhæng der er mellem koefficienterne a og b og så grafen.

                 Brug følgende funktioner som eksempler:   
 

f(x) = -3x + 9     og     g(x) = 2x – 1  
 

jeg ved ikke hvad koefficienter er så jeg får lidt problemer... kan nogle forklare det her på en så simpelt måde som muligt. :-) Hurtigts muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af peter lind

Det står i jo i opgaven. Det er a og b i funktionsudtrykket. I f(x) er koefficienterne -3 og 9


Svar #2
07. oktober 2013 af mikk5001 (Slettet)

som jeg skrev forstod jeg det ikke helt det med koefficienterne osv. så ved jo ikke helt for hvordan man skal forklare det... det kan godt være det står der, men jeg forstår det ikke... skal finde ud af hvordan :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af christinablox (Slettet)

koefficienter betyder blot de værdier a og b har.
Et andet eksempel. Tag et eksempel f(x)= 3x+4. Koefficient a er nu 3 og koefficient b er 4. Et andet eksempel f(x)= -7x-3. Koefficient a er nu -7 og b er -3.
Du bliver bedt om at kigge på grafen.. fyr op under dit graf program indtast 3x + 4 og kig!
Hvor skærer 3x+4 x-aksen og hvor skærer den y aksen?. Ændr det nu til 3x +1. Hvad er forskellen?
Hvad så med 3x+ 17. Hvor skærer den så? er der en sammenhæng? Det er det du skal SE :)
Prøv så at skrive -3x+4 og sammenlign den med 3x + 4, hvad er forskellen?
Gør det samme med 7x+2 og -7x + 2. Nogen forskel?

Du burde nu kunne se hvilken forskel det gør når du varierer a og når du varierer b.

DET er sammenhængen mellem koefficienterne og grafen...


Svar #4
07. oktober 2013 af mikk5001 (Slettet)

mange tak!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af SuneChr

Normalt kalder man ikke b for en koefficient i udtrykket
ax + b
men for konstantleddet.
Vælger man alligevel at kalde b for en koefficient, i lighed med koefficienten a,
ligger der i det, at  b = b·x0  og at b altså "lægger sig op" til  x0 .
 


Skriv et svar til: koefficienterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.