Matematik

Andengradsligning spørgsmål.

07. oktober 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften alle mennesker...

Sidder med en andengrandsligning og er blevet i trivl om noget.

Min a er : 2 og b = - 8 og c = 6

skal indsætte - b i min X formel, men min b er - 8.. skal jeg så sige - og - giver +, ligesom ligninger? 

håber i forstår :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal indsætte værdierne i udtrykket for diskriminanten

d = b2 - 4ac

og beregne dens værdi, dvs

d = (-8)2 - 4·2·6 = ...


Svar #2
07. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Ja den er - 112.. Men ikke det jeg mente.. 

Kan ikke lave de specille tegn så skriver det sådan her:

X = -b +- kvadratrod D divideret med 2 * a

Min b er -64 og i formlen hvor jeg skal indsætte -b... giver -b og -64 ikke + 64 eller er heg helt gal på den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du har ikke beregnet diskriminanten korrekt. (-8)2 = 64 , ikke -64. Der gælder b = -8 , ikke -64. Du roder rundt i det.

d = b2 - 4ac = (-8)2 - 4·2·6 = 64 - 48 = 16 = 42 . Indsæt nu i rodformlen

x = (-b ± √d) / (2a)


Svar #4
07. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

okay, kigger lige på det imorgen, er virkelig træt nu :)


Svar #5
08. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Jeg får X til at blive -4... Kan det passe?


Svar #6
08. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

og -3


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5 og #6 nej

diskriminanten

      d = b2 - 4ac = (-8)2 - 4·2·6 = 64 - 48 = 16

løsningerne

     x = (-b ± √(d)) / (2a)

     x = (-(-8) ± √(16)) / (2·2) = (8 ± 4) / 4

     x = (8 + 4) / 4 = 12 / 4 = 3 ∨ x = (8 - 4) / 4 = 4 / 4 = 1

   


Svar #8
08. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Bliver forvirret af alle de paratenser!..


Svar #9
08. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Nu har jeg fået X = 12 og X = 1 ...

Tak for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#8

se

Vedhæftet fil:løsninger.doc

Svar #11
08. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man har

2x2 -8x +6 = 2·(x2 -4x +3) = 2·(x-1)·(x-3)

hvoraf man aflæser de to rødder x = 1 og x = 3 .


Skriv et svar til: Andengradsligning spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.